نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل ماجرای اتهام نفوذ سایبری علیه ۱۷ ایرانی در آمریکا ماجرای حملات موشکی ایران علیه امارات محسن رضایی خطاب به ترامپ: به نظم پساآمریکایی در خلیج فارس خوش آمدید ادعای امارات در خصوص حمله موشکی به این کشور

هوک: توافق مطلوب ترامپ ۳ تفاوت مهم با برجام خواهد داشت

هوک: توافق مطلوب ترامپ ۳ تفاوت مهم با برجام خواهد داشت یک مقام ارشد دولت آمریکا گفته توافق جدیدی که واشنگتن به دنبال مذاکره بر سر آن و جایگزین کردنش با «برجام» است ۳ تفاوت با توافق پیشین خواهد داشت.
تاریخ انتشار: ۲۳:۰۰ - ۲۶ دی ۱۳۹۸ - 2020 January 16
کد خبر: ۳۳۷۰۶

به گزارش راهبرد معاصر؛  «برایان هوک»، نماینده دولت آمریکا در امور ایران به تشریح ویژگی‌های توافق جدیدی پرداخته که دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا به دنبال جایگزین کردن آن با «برجام» است.

 

هوک امروز (پنجشنبه) در پاسخ به این سؤال که توافق هسته‌ای مدنظر دولت جدید آمریکا چه توافقی با توافق دولت قبل دارد گفت: «[توافق مد نظر ما]از بسیاری جهات با آن توافق متفاوت خواهد بود.»

 

نماینده ویژه دولت ترامپ در امور ایران به برشمردن سه تفاوت بین توافق مدنظر ترامپ با برجام پرداخت. او گفت: «اولین مورد اینکه، ما استاندارد شورای امنیت سازمان ملل متحد را مبنی بر اینکه رژیم ایران حق غنی‌سازی مواد هسته‌ای ندارد، مجدداً بازخواهیم گرداند. امروز بیش از نیمی از کشور‌های دنیا که برنامه‌های هسته‌ای صلح‌آمیز دارند، غنی‌سازی انجام نمی‌دهند. رژیم نیازی به غنی‌سازی هیچ ماده شکافت‌پذیری ندارد.»

 

هوک در توضیح درباره دومین مورد گفت: «مورد دوم این است که هر توافقی که به آن دست پیدا کنیم را تحویل مجلس سنا خواهیم داد تا به معاهده تبدیل شود. اگر این توافق به تصویب [سنا]برسد به قانون بین‌المللی تبدیل می‌شود. توافقِ هسته‌ایِ دولت اوباما نوعی تعهد سیاسی بود و هیچ‌گاه برای تبدیل شدن به معاهده، تحویل سنا نشده بود؛ وقتی که این توافق به نیویورک و شورای امنیت فرستاده شد حتی قطعنامه‌ای که الزام‌آور باشد هم نبود.»

 

وی در توضیح درباره سومین مورد تأکید کرد که توافقِ مطلوب ترامپ باید مسائل فراتر از مسائل هسته‌ای از جمله برنامه موشکی ایران را هم شامل شود.

 

هوک ادعا کرد: «ضمن اینکه این توافق به فراتر از مسائل هسته‌ای خواهد پرداخت. توافق جدید، مسائل موشکی، ستیزه‌جویی‌های منطقه‌ای و گروگان‌گیری‌های ایران را هم شامل خواهد شد. این رویکردی است که ما باید در پیش بگیریم.»

 

دولت ترامپ بعد از خروج از برجام در اردیبهشت‌ماه سال گذشته با در پیش گرفتن سیاستی موسوم به «کارزار فشار حداکثری» تلاش کرده ایران را برای مذاکره بر سر توافقی جدید تحت فشار قرار دهد.

 

جمهوری اسلامی ایران با یادآوری اینکه طرف آمریکایی توافق هسته‌ای را نقض کرده و از آن خارج شده تصریح کرده وارد مذاکره با آمریکا بر سر توافقی جدید نخواهد شد.

منبع: فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار